Friday, 2 May 2014

FE : Pantai Puteri

Hari ni 1hb Mei 2014, Hari Cuti Pekerja. Siuk (best) juga cuti-cuti ni sekali sekala keluar bilik. Walaupun sekarang musim final exam belum tentu megahalang kami daripada melakukan aktiviti luar. Syukur alhamdulillah lah juga kak ella buat majlis makan-makan dan ajak kami pergi pantai Puteri. Terima kasih sangat-sangat dengan kak ella ajak kami keluar-keluar untuk hari ini.


Susy & Mimie










































Dalam perjalan ke rumah Kak Ella, tak sabar dengan aktiviti hari ini. Majlis makan-makan dengan pergi pantai. Pantai Puteri.Perancangan pergi pantai tiada pun dalam senarai, kalau ada mesti dah bawa baju lebih sebab teringin nak mandi pantai.


































Tiba di pantai puteri, paling siuk(best) sekali ialah pergi shopping baju murah yang melambang pasal pantai puteri ni. Gembira sangat-sangat, sebab sepanjang duduk di Melaka langsung tidak pernah jejak kaki pergi pantai dan lat. Rindu sangat-sangat. Walaupun pantai dan laut tidak secantik di tempat aku, tapi terubat juga lah rindu ni sikit-sikit kan.









































































































Balik dari pantai, sambung pula aktiviti makan-makan bersama bini-bini askar hehehe. Jamuan makan bersmaa, mengeratkan lagi hubungan silaturrahim antara jiran tetangga. Siuk (Best) juga join aktiviti macam ni, terkadang terasa macam program anak angkat pun ada hehehe. Balik dari pantai, rehat kejap, jam 5 petang macam tu, baru turun. 

Biasalah kan ibu-ibu bila sembang anak dah tak ingat, ada anak yang nangis bila sembang part paling  menyeronokkan tu, hemmm hampeh betul la mak budak tu, langsung tak ingat anak kecil tengah nangis.
























































































laksa

























































kek batik



kek ni kurang menjadi lah, entahlah pertama kali dapat makan kek batik orang buat jenis macam ni, lain jak aku rasa kuih ni.












































Yang ni lagi satu, kek cheese tak jadi. Ambil hati orang kan, suap sesudu jak kan, jadilah nak jaga hati orang. Kek ini terlebih cheese tu yang jadi tidak sedap





















































































Gaya jak ni lebih, hehehe










































Habis licin hehehe. Nampak kan tahap kelaparan tu, susah nak di gambarkan, kak ella bila masak memang sedap. sedap sangat.

No comments:

Post a Comment