Tuesday, 26 June 2012

SUKANTARA 2012 "RUMAH HELANG"




 sukan padang

sukan balapan


26 Jun 2012 hari ne...sejarah sekolah rendah kembali lagi
bermula dari Form1-Lower 6 memang nekad sudah ne awal2 lagi
semua acara yang melibatkan lari saya tak maw ambil
bab2 lari ne bukan kekuatan saya pun...waktu sekolah rendah
jak semua sukan ne "redah je"

Tapi bila dah sekolah menengah saya mula pula libatkan diri dalam acara padang
acara balapan semua saya tak maw ambil sudah..

Maw kata sedih tidak juga maw kata gembira hemmm boleh la bah
hari ne sekolah lagi ada SUKANTARA semua pelajar
WAJID IKUT serta dalam semua acara termasuklah acara balapan
sukan paling aku nda suka bah ikut
tapi set dalam mind
                "nda pa thun ne last year sudah konok
        d skul ne hantam jak bah"

ne kira pengalaman baru la ne di sekolah menenggah bila lagi kan
ambil jak semua sukan 2..nama'y juga wajib...

Saturday, 16 June 2012

ASSALAMUALAIKUM 
SALAM UKHWAH

tahun ne ambil exam STPM..
jadi maksudnya tahun ne kena la jua berkorban seperti tahun ambil SPM dulu...tidur tak cukup itu sudah seperti biasa dalam hidup. Bagi ku berkorban untuk masa setahun insyaAllah hasilnya jika baik untuk kesenangan masa depan yang berpanjangan. Kadang- kadang menagis jua dibuatnya oleh tugasan2 yang diberikan begitu belambak..walaupun hanya dilihat 5 subjek jak tuk form 6 ne tpi klo dah di beri tugasan bukan main laik dengan senang sekali (lwnnya la). Sekarang ne semua rakan2 cari inisiatif tuk masuk asrama dengan tujuan tuk beri comitmen 100% trhdp peljrn.. Hati ne rasa tergugat jua bila rakan2 ckp cam 2 sbb ira tinggal di luar keluarga tak sokong bila nak still di asrama..sbb pengalaman akak2 abang2 sya dulu budak asrama ne trikat ngan program n jadual asrama so ssh la nak still blajaq 24 hours. mana lagi ira sangkut leh kerja guna internet ngan laptop prin ne..so ira nak buktikan la walaupun smua kwn2 ira msuk asrama n ira tinggal di luar x bererti ira trus ggal kn...pa pun usaha la...biar sakit skun jan menangis di kemudia ary...Hidup ira skun ne pun x brapa terurus sdh..cam gaya hidup llk pun sikit2 ada dlm diri ne..p skul x gosok baju 2 haa sifat llk...sbb ira xda msa mna laik xda tido sehari klo tido pun skadar 5 minit sdh memadai tuk rehat jap. haaaaa jerawat la paling ketara dya rimbul...xda msa nak pkai smua tu..kecuali pkai pencuci muka jak..hais tu jak la..biar rsa sakit skun...jan sakit di kemudian hari..

klo psal update FB, TWITTER n BLOGGER ne ira msa pun curi2 jak...sbb ira kena study hard kena cover subjek lower 6 ne...
insyaAllah STPM kali ne buat yg trbaik lah tak nak result cukup2 mkn jak la...sia2 jak nnt..apa2 pun usaha USAHA 3x

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarakhatuh
Amin

Doa buat pelajar STPM

Assalamualaikum...
Rasanya hampir dah maw masuk 6 bulan saya tidak update Blog...
bukannya apa..tahun ne STPM
mana lagi sibuk dengan aktiviti sekolah...n pelajaran
Jangankan blog FB,Flick,Twitter,Netlog pon semua sudah lama saya tidak update

Baru2 ne sem 2 dah masuk..result dapa pon tidak lah sebaik yang diharapkan
jadi untuk diperbaiki kena banyakkan lagi ne usaha
Buat sesiapa sahaja yang membaca blog saya ne,,
Saya mohon doa dan sokongan dari kamu semua
doaakan saya bersama sahabat-sahabat saya yang ambik STPM 2012 tahun ne
akan dapat 4P...lebih baik 4A

Dengan izin Allah...agar diberi kami rezeki semua pelajar STPM 2012 dapat peluang masuk UNIVERSITI aminnnnnnnnnnnnnn Ya ALLAH..............