Wednesday, 7 May 2014

Kolej kepada Kolej Universiti

Alhamdulillah, penantian yang sungguh menggugat keimanan, kini telah menjadi pennatian yang sungguh indah. 5 Mei 2014, secara rasminya Kolej RISDA Melaka "KRISM" di naik taraf menjadi Kolej Universiti Agrosains Malaysia "KUAM". 



Memori Silam (Poyoooo)

Nak di jadikan satu cerita, aku punya seorang sahabat yang memang baik hati. Sem 2 baru nak kenal-kenal lah juga dengan dia, walaupun kami jadi classmate dari sem 1 lagi, dah-dah nak kamcing jadi sahabat ni tiba-tiba pula dapat berita dari dia yang dia akan berhenti belajar sebab dapat tawaran dari SPA8. Sedih gila bila dapat tahu dia nak berhenti, ialahkan dah tahu nak kamcing tup tup dapat khabar nak tinggalkan kita orang. Aik lupa nak kenalkan tuan empunya cerita tu, nama dia Muhammad Zhulhelmi Rahim a.k.a Jack. Hehehe kita orang lebih mesra panggil dia jack jak la. Yang paling terharu lagi, dia sudi jumpa aku, Fiqah dan Fatin dekat asrama kita orang, walaupun rumah dia dengan asrama kami ni jauh berbatu, berbatu la sangat hehehhe.

Kepada Jack,

Terima kasih sebab sudi kawan dengan kami, walaupun dalam kelas kekok nak bercakap kan, walaupun kau pemalu, aku usaha juga nak buat suasana jadi kecoh, hehehhe, mesti kau sengal dengan aku kan. Tapi aku nak kau tahu, kau tetap jadi sahabat aku sampai bila-bila. Dekat luar nanti, jangan lupa kami tau, wechat facebook nombor telefon pun ada kan, call lah kami, kami tiada kredit nak call kau hahhahahahaha. Apa pun terima kasih sangat-sangat. Kau dekat luar nanti jaga diri. Semoga berjaya dengan apa yang kau ada sekarang dan akan ada pada masa hadapan nanti. Semoga berjaya Jack.



Jack



Muhammad Zulhelmi Rahim




Science of Biology I need something from you.

Exam Sains Biologi punyalah susah, walau apa pun study jak la, usaha tangga kejayaan walaupun yakin tak dapat jawab dengan betul. Esok exam malam ni baru bertungkus lumus study hard ot study smart hehehe.


































last minit punya kerja, baru buat nota
Amaran jangan tiru gaya saya study tak baik untuk tekanan hehehe







































































































tak cukup dengan nota yang di print, nak juga jenguk nota yang ada dekat slide. hehehe

Tuesday, 6 May 2014

Balik Kampung prepare ticket

Hari-hari terakhir di Melaka. nak beli tiket untuk balik cuti semester. Cakap jak nak save bajet untuk beli tiket, tapi last-last tu hemmm hampeh betul, pergi keluarkan duit untuk cuba game pula. hehehe tidak apa yang penting ambil pengalaman yang menyeronokkan. Kita orang join game roller coster 3D di AEON Melaka.

















Tunggu bas punyalah lama, biasanya jadual bas tepat waktu, tapi kali ni bas datang pula jam 11 pagi, lambat dah.


































Setelah selesai beli tiket, isi perut yang sedang mengalunkan lagu Bunkface ni. Nasi ayam jak mampu setakat ni, student la katakan, jimat itu student

nasi ayam black paper








































































Omel Angat susy, hari-hari susy omel angat hehehe
Happy belated birthday 19 years. Good girl baby. Love you always until forever

Selfie jap, perut kenyang tega dah ada untuk selfie hehehe.selfie, selfie, selfie praghhhh hahaha


jalan punya jalan, penat round satu shopping mall tu, iba-tiba pula jumpa satu game yang sunggu menarik minak kanak-kanak ribena ni kan. hehehe Game Roller Coster 3D. harga asal RM 15 tapi oleh kerana kami student dan ada bukti kad student, kami guna kad siswa, dapatkah lah diskaun yang sunggu hebat harga jadi RM10 tau.



`


shopping pula, lepas main, susy ni memang pantang nampak kasut tinggi, di situlah dia mula rambnag kaki nak beli (ayat baru) hehehe. kenalah faham dengan ketinggian yang dia ada.


























Friday, 2 May 2014

FE : Pantai Puteri

Hari ni 1hb Mei 2014, Hari Cuti Pekerja. Siuk (best) juga cuti-cuti ni sekali sekala keluar bilik. Walaupun sekarang musim final exam belum tentu megahalang kami daripada melakukan aktiviti luar. Syukur alhamdulillah lah juga kak ella buat majlis makan-makan dan ajak kami pergi pantai Puteri. Terima kasih sangat-sangat dengan kak ella ajak kami keluar-keluar untuk hari ini.


Susy & Mimie










































Dalam perjalan ke rumah Kak Ella, tak sabar dengan aktiviti hari ini. Majlis makan-makan dengan pergi pantai. Pantai Puteri.Perancangan pergi pantai tiada pun dalam senarai, kalau ada mesti dah bawa baju lebih sebab teringin nak mandi pantai.


































Tiba di pantai puteri, paling siuk(best) sekali ialah pergi shopping baju murah yang melambang pasal pantai puteri ni. Gembira sangat-sangat, sebab sepanjang duduk di Melaka langsung tidak pernah jejak kaki pergi pantai dan lat. Rindu sangat-sangat. Walaupun pantai dan laut tidak secantik di tempat aku, tapi terubat juga lah rindu ni sikit-sikit kan.









































































































Balik dari pantai, sambung pula aktiviti makan-makan bersama bini-bini askar hehehe. Jamuan makan bersmaa, mengeratkan lagi hubungan silaturrahim antara jiran tetangga. Siuk (Best) juga join aktiviti macam ni, terkadang terasa macam program anak angkat pun ada hehehe. Balik dari pantai, rehat kejap, jam 5 petang macam tu, baru turun. 

Biasalah kan ibu-ibu bila sembang anak dah tak ingat, ada anak yang nangis bila sembang part paling  menyeronokkan tu, hemmm hampeh betul la mak budak tu, langsung tak ingat anak kecil tengah nangis.
























































































laksa

























































kek batik



kek ni kurang menjadi lah, entahlah pertama kali dapat makan kek batik orang buat jenis macam ni, lain jak aku rasa kuih ni.












































Yang ni lagi satu, kek cheese tak jadi. Ambil hati orang kan, suap sesudu jak kan, jadilah nak jaga hati orang. Kek ini terlebih cheese tu yang jadi tidak sedap





















































































Gaya jak ni lebih, hehehe










































Habis licin hehehe. Nampak kan tahap kelaparan tu, susah nak di gambarkan, kak ella bila masak memang sedap. sedap sangat.