Friday, 18 January 2013

Tips Menjaga Hubungan


Ok nak kata aku pro, xdela. Ini cuma pendapat aku and aku ada tanya Mr. Google gak, 
dia kata approve je ^^ hehe




Tips Menjaga Hubungan :

1. Trust each other - Ni yg aku rasa paling penting la. PERCAYA ! ni la part yg pling susah dalam hbungan , but remember jgn percaya 100% kat pasangan nanti sendri yg makan hati. Aku slalu letak kepercayaan kat Gf aku 90-80% jew sbb bukan 24/7 kite nampak dia ngn mata kite an. 

2. Setia Selalu - Hal yang sangat penting adalah menjaga kepercayaan si dia. Kalau korang kantoi main kayu 3,  hancur la hati si dia. Hancur mean TIADA LAGI HARAPAN

3. Tipu - Jangan sesekali menipu! sekali korang menipu, trust tu hancur la. Nak dpt trust susah, nk hilang trust senang je. And ok la if TERtipu skali xpe, then jangan buat lagi. Kerap sgt menipu, baik xpayah ade ape2.

4. Jangan Mendesak -  Contohnya, bila si dia ada masalah and dia xnak citekan masalah dia. Jangan terlalu mendesakkan sebab ini boleh menaikkan kemarahan je. If perempuan jgn dbuat main2 "marah" diorang tu. gempa bumi dunia nnti. haha. Kalau nak tau gak, tunggu la dia cool dlu then baru slow talk ngan dia.

5. Jangan Terlalu Mengongkong - Yang ni pown ramai queen control kan, x pown king control. Yes kadang2 kita nak yg terbaik dalam hubungan tapi nak control berpada2 la sbb kita blom ada ikatan yg SAH. Remember!

6. Berlaku Adil - Ok contohnya, kalau korang nk mengongkong skit2 biasalah tu kan. Tp ingat, if korang x bg pasangan korang buat, jangan korang plak buat. Not Fair Right?? If x bagi, kita sama2 jangan buat. Ini adil. If sorang buat then sorang bleh buat, apebenda ni?! menimbulkan Gado je.. paham? :)

6. Bertolak Ansur - Ni yg akan kuatkan lg hubungan korang. Selalunya lelaki la kena mengalah. Tp perempuan kena ingat, semua benda ada batasannya. Perempuan pown jgn la ego sgt, saling bertolak ansur ok, paling penting Hati dia  :)

7. Terima Si Dia Seadanya - Kadang2 kita cakap terlepas kan. Boleh mengundang masalah gak kadang2 :)
Contohnya, si boyfie cakap kat gugurl dia "eiii u boncet laaa"
 itu sekadar gurauan, tp kalau pmpn tu sentitiafff cmne. hah mmg mintak pnampau le. hahaha nak complain 2 bole tapi jgn slalu n cakap dgn bijak.

8. Jangan Balas dendam!! Saling Bermaafan - Ok. Semua orang buat silap kan, yes if pasangan kita buat silap, maafkan dia and janji jangan buat lg. Ini cara yg betol, bukannya korang x puas hati, korang gi balas dendam. Percaya Karma la. Allah Maha adil. Dia buat korang, percayalah diorang akan kena balik.
+
+
+
+
So ini jelah kot yang paling utama. Actually banyak tips2 nk jaga hubungan ni. Tp bagi aku, nilah yg utama. 
So if korang ada pasangan korang, jagalah elok2 yaw :) adiosss ^^

No comments:

Post a Comment